500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak

500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak

500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Tirebolu İlçe Başkanı Yaşar Dikmen, ilçeye 500 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını bildirdi.

 

İlçenin Demirci Mahallesi Akmaz mevkiinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait 10,5 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan yurt için gelen bakanlık uzmanları yerinde incelemelerde bulundu.

 

Öğrenci yurdu için Gençlik ve Spor Bakanlığı uhdesinde görevli olan İnşaat Mühendisi Nusret Kara ile Jeoloji Mühendisi Mustafa Akyüz, Tirebolu’ya gelerek, yurt yapılacak yerde gerekli incelemeleri yaptılar.

 

İlçe Başkanı Dikmen, yapılacak öğrenci yurdu ile ilgili projenin hazırlanarak ihale aşamasına getirileceğini belirterek, “İlçemizde önemli bir sorun olan yurt konusunu da çözüme kavuşturacağız. Yurdun gerçekleşmesi için yaptığımız girişimler olumlu şekilde sonuçlanmış olup, 500 kişilik öğrenci yurdumuzun ilçemize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Dikmen, yurdun yapılmasında önemli katkıları bulunan başta Gençlik ve Spor Bakanı Muharrrem Kasapoğlu ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye, Giresun Milletvekillerine, Ak Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’ya ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Bulut’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.