Belediyeden alt yapı seferberliği

Belediyeden alt yapı seferberliği

Belediyeden alt yapı seferberliği

Tirebolu Belediyesi, 22 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketiyle altyapısı tamamen bozulan alt yapıları yenilemek için yoğun bir seferberlik başlattı.

22 Ağustos ve daha sonrasında ikinci kez oluşan afette tüm yolları ve alt yapısı bozulan ilçede hummalı bir çalışma başlatan Tirebolu Belediyesi, şehrin düzenli ve temiz bir hale gelmesi için tüm ekipleriyle mesai harcıyor.

İlçenin tüm sokak ve caddelerini baştan aşağı yenileyen ve altyapının yanı sıra mahallelerdeki su arızalarıyla yeni kanalizasyon hatlarını tamir edip onaran belediyenin, zor şartlar altında sürdürdüğü çalışmalar vatandaşları oldukça memnun ediyor.

Ağustos ayından bu yana devam eden çalışmalar son hızıyla sürerken, selden zarar gören kanalizasyon şebekelerinin tamiri, caddelerde parke döşeme işlemleri, sokaklardaki hafriyat temizliği, beton yolların tamiri, tıkalı mazgalların açılması, şehir içindeki mezarlıkların tamiri ve onarımı gibi işler, tek tek ve münavebeli olarak yapılırken; çevre temizliği için de bordür boyama işlemleri ve yeni binaların kanalizasyona bağlanması için yoğun bir mesai harcanıyor.

Tirebolu’yu yaşanabilir hale getirme konusunda tüm ekipleriyle birlikte özverili çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Burhan Takır, yörede Ağustos ayında yaşanan sel felaketinden sonra şehrin bütün cadde ve sokakların hasar gördüğünü belirtti.

Takır, “İlçemizin yaşanabilir bir hale gelmesi için tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Gelir kaynaklarımız kısıtlı, ancak biz belediye olarak bu sıkıntıların üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. Sel felaketinden sonra ilçemizde adeta altyapı seferberliği başlattık. İlçe halkımızın sıkıntı yaşamaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tirebolu ve ilçe halkımız, altyapısıyla üst yapısıyla her şeyin en güzeline layıktır. Gelir kaynaklarımız kısıtlı, ama biz yine de şehrimizi modern bir yaşam alanı haline getirmenin mücadelesini veriyoruz” şeklinde değerlendirme yaptı.