Birinci sürgün hedefi 5 bin ton!

Birinci sürgün hedefi 5 bin ton!

Birinci sürgün hedefi 5 bin ton!

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geniş bir sahaya hizmet veren ve yaklaşık 25 bin dekar arazide 10 bin üreticiye hitap eden 42 nolu Tirebolu Çay Fabrikası’nda 2021 ürünü yaş çay alımlarına başlanırken; kurumda birinci sürgün döneminde bölgedeki üreticilerden yaklaşık 5 bin ton çay almayı planladığı bildirildi.

 

Geride kalan 2020 yılına ait kampanya döneminde hizmet sahası içinde bulunan üreticilerinden 12 bin 850 ton yaş çay alımı yapan Tirebolu Çay Fabrikası’nda, işlenen bu çaylardan 2 bin 550 ton kuru çay üretildiği ifade edilirken; kurumun bu yılki kampanya döneminde bölgedeki üreticilerden 13 bin ton yaş çay alması bekleniyor.

 

Tirebolu ve yöresinde bu yıl 250 noktada alım yapacak olan fabrikada kampanya boyunca 20’si daimi ve 200’ü de geçici olmak üzere toplam 220 işçi görev yapacak. Hafta başından itibaren yaş çay alımlarına başlayan 42 nolu Tirebolu Çay Fabrikası’nda kota uygulaması dekar başına 600 kilo olarak devam edilirken; fabrikanın günlük yaş çay işleme kapasitesi de 175 ton olarak açıklandı.

 

Kurum yetkilileri, Doğu Karadeniz Bölgesi sahil kesiminde yaklaşık 250 kilometrelik alanda 10 bin üreticiye hizmet götürdüklerini belirterek, bölgedeki üreticilerden alınan çayların nakliyesinde kooperatife bağlı 80 kamyonun görev yaptığını kaydettiler.