Boğulma vakaları tedirginlik yaratıyor!

Boğulma vakaları tedirginlik yaratıyor!

Boğulma vakaları tedirginlik yaratıyor!

 

Tirebolu’da son bir hafta içinde yaşanan iki ayrı boğulma olayı, aileler ve vatandaşlar arasında tedirginlik yaratırken; ilçenin belediye plajında meydana gelen iki ayrı olayda 3 kişinin boğulmaktan son anda kurtarıldığı kaydedildi. Yetkililer, dalgalı ve kötü havalarda denize girmenin tehlikeli olduğunu belirterek, bu konuda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

 

Belediye Plajında meydana gelen olayda, deniz aşırı dalgalı olduğu suya giren ve plajda akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçiren bir şahsın, kıl payı ölümden kurtulduğu kaydedildi. Bu olaydan 2 gün sonra yine aynı yerde meydana gelen olayda, kıyıya uzak mesafede boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğu kurtarmak için yardıma koşan Mehmet Altınöz isimli şahıs da, boğulmaktan son anda kurtarıldı. Plajdan ambülansla hastaneye kaldırılan şahsın büyük tehlike atlattığı bildirildi.

 

Deniz ve derelerdeki boğulma olaylarına dikkat çeken yetkililer, denizin dalgalı olduğu havalarda ters akıntının çok tehlikeli bir hale geldiğini hatırlatarak, boğulmaların bu nedenle oluştuğuna vurgu yaparak, plajlarda veya başka yerlerde denize girenlerin, yüzme bilseler dahi canlarını tehlikeye attıklarının altını çiziyorlar.