Bu mahallede yok yok! Doğal güzellikleriyle Giresun'un cazibe merkezi oldu!

Bu mahallede yok yok! Doğal güzellikleriyle Giresun'un cazibe merkezi oldu!

Bu mahallede yok yok! Doğal güzellikleriyle Giresun'un cazibe merkezi oldu!

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde ziyaretçilerine Anadolu kültürünü yaşatan Tamzara Mahallesi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Giresun'da gezilecek yerler listesinde ön sıralarda olan Tamzara Mahallesi tur şirketlerini de ağırlamayı sürdürüyor. Lavanta Bahçesi de mahallenin nazar boncuğu olmuş durumda!

Tamzara Mahallesi, son yıllarda Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde cazibe merkezi haline geliyor. 

Karadeniz ve İç Anadolu'nun bağlandığı güzergahta yer alan Tamzara, kültürel dokusu ve doğasıyla ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi.

2016 yılında dönemin ilçe Kaymakamı Murat Erdinç döneminde restore edilen evleriyle turizme kazandırılan Tamzara, Anadolu'nun kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

DOĞAL GÜZELLİĞİ İLE SİLBEHAN GÖLETİ

Asırlık dokuması ve havası ile de turistlerin ilgisini çeken Tamzara'da Silbehan Göleti de mahallenin doğal güzelliğini ön plana çıkaran en önemli gezilecek yerler arasında yerini alıyor.

Etrafındaki ağaçlar ve sakin ortamıyla insana huzur veren Silbehan göleti, sakinlik arayan ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi.

AKIL SUYU İLGİ ÇEKİYOR

Tamzara mahallesindeki tarihi kahvehanenin bahçesinde bulunan ve Akıl Suyu olarak bilinen bu çeşme ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği alanların başında geliyor.

Okuma oranı yüksek olan ve çok sayıda profesörü bulunan mahallede, 'Akıl Suyu' çeşmesi de büyük ün kazanmış durumda. Tarihi çeşme il içi ve il dışından gelen ziyaretçilerin ilk ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

ANADOLU KÜLTÜRÜ YAŞAYAN SOKAKLAR

Mahallede restore edilen tarih kokan evler, en çok fotoğraf çektirilen güzergahlar arasında yerini alırken Giresun ve Şebinkarahisar'ın gezilecek yerler listesinde ön sıralarsa kendine yer buluyor.

TESCİLLİ TAMZARA DOKUMASINA ATATÜRK DE DESTEK VERDİ

Mahallede Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla kurulan dokuma kooperatifinin tekrar canlandırılarak,  kadınların, dokuma atölyesinde yüzde 100 pamuktan sağlıklı, turistik değeri olan Tamzara dokumalarını üretiyor.

1937'de Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının bulunduğu kararnameyle kooperatif kurularak üretilen Tamzara dokuması kadınlar için de gelir kapısı olurken, ziyaretçiler dokuma yapan kadınların fotoğraflarını çekmeyi ve dokuma nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi oluyor.

LAVANTA BAHÇESİ HAYRAN BIRAKIYOR

Tamzara Mahallesinde ilk kez kurulan lavanta bahçesi de gelecek yıllardan itibaren ziyaretçilerin en çok uğrak noktalarından bir tanesi olmaya aday. Giresun'un tek düzenli lavanta bahçesi olan bu küçük lavanta bahçesi görselliğiyle görenleri hayran bırakmaya yetiyor.

TANITIM FİLMİ ÇEKİLDİ

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen "Turizm ile Yaşayan Tamzara Projesi" ile Tamzara Mahallesi'nde çekilen tanıtım filmi ile de tüm bu güzellikler gözler önüne seriliyor.