CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN

CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN

CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yılı, tüm yurtta olduğu gibi, Tirebolu’da da büyük bir coşku içinde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, havanın yağışlı geçeceği nedeniyle spor salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamalarda İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile Belediye Başkanvekili Kazım Tarakçı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Tirebolu Kaymakamı Kotan, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin faziletinden bahsederek, ilelebet yaşatılması konusunda özlü ve önemli vurgular yapıp, bu büyük bayramın, her yerde olduğu gibi, ilçede de coşkuyla kutlanacağını söyledi.

Kaymakam Kotan’ın konuşmasının ardından öğrenciler, 29 Ekim ve Cumhuriyet ile ilgili şiirlerini okudular. Daha sonra İskender Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Ödül töreninin ardından, müzik eşliğinde Cumhuriyet Oratoryosu sunulurken; ortaya çıkan koreografi izleyenleri adeta büyüledi. Oratoryo gösterilerinin bitmesiyle birlikte salondaki etkinlikler sona erdi.

 

Öte yandan, 29 Ekim Cuma günü akşamı ilçede belediye başkanlığının organizesinde gerçekleşen fener alayı ve havai fişek gösterileri, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına apayrı bir renk kattı.