Demiryolu önemli katkı sağlayacak

Demiryolu önemli katkı sağlayacak

Demiryolu önemli katkı sağlayacak

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, en önemli sorunların başında Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ile Güney Çevre Yolu’nun geldiğini söyledi.

Çakırmelikoğlu, kendisini ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer’e ilin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgiler aktardı.

Bölgenin en çok göç veren bölge olduğunu ifade eden Çakırmelikoğlu, bunun da yatırım olanaklarının dar ve dolayısıyla istihdam imkanlarının kısıtlı olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Demiryolu projesinin bölgeyi gerek yük taşımacılığı gerekse hızlı tren yolcu taşımacılığı ile başta istihdam olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümünde önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çeken Çakırmelikoğlu, şunları dile getirdi:

“SAMSUN-SARP DEMİRYOLU ÜLKENİN PRESTİJ PROJESİDİR”

“Samsun-Sarp Demiryolu demek; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’i birbirine bağlamak, oradan Gürcistan’a, Azerbaycan’a ve Çin’e kadar uzanan uluslararası bir proje demektir. Bu proje sadece Doğu Karadeniz Bölgesi’nin değil, ülkemizin prestij projesidir. Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ile Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde turizm ve ticaretin canlanması en öncelikli beklentimizdir.”

Çevre yoluna da değinen Çakırmelikoğlu, “Giresun Güney Çevre Yolu’nun 2021 yılı yatırım programına alınması ve akabinde ticari sitelerin planlı bir şekilde hayata geçirilmesinin çalışmaları yapılmalıdır” diyerek, projeyle ilgili görüşlerini paylaştı.