Dolmuş ücretlerine zam! Giresun yolu 19 liraya çıktı

Dolmuş ücretlerine zam! Giresun yolu 19 liraya çıktı

Dolmuş ücretlerine zam! Giresun yolu 19 liraya çıktı

 

Tirebolu’da şehiriçi ve şehirlerarası dolmuş ücretlerine değişik oranlarda zam yapıldı. İlçede yeni tarifelere göre, taşıma ücretleri yüzde 20 ila yüzde 25 oranlarında artırıldı. Tirebolu’da zamlı tarifeler yeni yılın ilk haftasından itibaren başlarken; Tirebolu-Giresun hattındaki dolmuşlar, zamlı tarifeyi 12 Ocak’tan itibaren başlattı.

 

Tirebolu’da şehir içi hattında taşımacılık yapan beyaz ve mavi dolmuşçular, sivil vatandaşlar için eskiden 3 lira olan ücreti 4 liraya, 2 lira olan öğrenci ücretlerini de 3 liraya çıkardılar. Tirebolu’da şehir içi hattında iki ayrı durak olup, bunlardan Tirebolu-Halkovalı arasında beyaz dolmuşçular ve Derebaşı-Hastane hattında da mavi dolmuşçular taşımacılık yapıyor.

 

Tirebolu’dan Giresun, Trabzon, Espiye ve Görele’ye yolcu taşımak üzere hatları olan 4 ayrı dolmuş durağında da ücretlere zam yapılırken; yeni tarifeyle Tirebolu-Giresun arası sivil yolcular için 15 liradan 19 liraya, öğrenciler için de 14 liradan 17,5 liraya çıkarıldı.

 

Tirebolu-Trabzon durağında ise bir süreden beri sivil yolcular için 30 lira, öğrenciler için 27 lira tarife uygulanıyor. Tirebolu-Espiye hattında taşımacılık yapan dolmuşçular, sivil yolcu ücretlerini 8 liradan öğrenci ücretlerini de 7 liradan uygulamaya koydular.

 

Bu arada, Tirebolu-Gölağzı ve Gölağzı-Tirebolu arası için de 5 liralık tarife uygulanıyor. Tirebolu-Görele dolmuş hattında da sivil yolcu ücretleri 9 liraya çıkarılırken; bu hatta öğrencilere de 7,5 liralık tarife uygulandığı kaydedildi.