Eğitimciler “Öğretmenlik Meslek Kanunu” istedi

Eğitimciler “Öğretmenlik Meslek Kanunu” istedi

Eğitimciler “Öğretmenlik Meslek Kanunu” istedi

 

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında Atatürk Meydanı'nda basın açıklamasında bulunan Eğitim Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, “Öğretmenin özlük haklarını ve yetkilerini genişletecek, ona destek olacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması beklentisi artık karşılanmalıdır” dedi.

 

 

Eğitim Bir-Sen Giresun Şubesi üyeleri, öğretmenlerin statü, hak, görev ve yetkilerini yeniden tanımlayacak, ihtiyaçlarını karşılayacak ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ hakkında basın açıklamasında bulundu.

 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, “Eğitimin baş aktörü öğretmen, insanlığın kadim ve vazgeçilmez mesleklerinden biri de öğretmenliktir. Öğretmen, çocukların şuur sermayesini artırmanın, idrakini geliştirmenin, varoluşun sırrına ermenin, hikmeti keşfetmenin rehberidir. Ülkemizde fiili olarak görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmış iken, öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir. Çağın gereklerini ve öğretmenlerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde 2018 yılında hazırladığımız ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu İhtiyaç ve Öneriler’ başlıklı raporumuzla genel çerçeveyi çizdik. ‘Meslek kanunu, öğretmene destek kanunu olmalı’ diyerek beklentilerimizi ifade ettik” diye konuştu.

 

“24 KASIM'DA ÖĞRETMENLERİMİZE VERİLEBİLECEK EN BÜYÜK MÜJDE"

 

Başkan Sarı, açıklamada, “Zaman, vaatleri gerçeğe dönüştürme, hedefleri sonuca ulaştırma zamanıdır. Öğretmenin özlük haklarını ve yetkilerini genişletecek, ona destek olacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması beklentisi artık karşılanmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, belirttiğimiz hususlar temelinde katkı ve destek sunacağımızı bu vesileyle bir kez daha temin ve teyit ediyor; siyasi iradeyi, TBMM’yi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bir an evvel hayata geçirmek konusunda adım atmaya çağırıyoruz. 24 Kasım’da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde, özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine getirilmesidir” ifadelerine yer verdi.