Eyfel Kulesi’ne çıkıp Lovure Müzesi’ni gezdiler

Eyfel Kulesi’ne çıkıp Lovure Müzesi’ni gezdiler

Eyfel Kulesi’ne çıkıp Lovure Müzesi’ni gezdiler

 

 

Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu, 6 yıldan bu yana Avrupa ülkeleriyle sürdürdüğü e-Twinning Projesi’ne yeni bir etkinlik daha ilave ederek, pandemi süreci nedeniyle sanal ortamda Polonyalı öğrencilerle 2020-2021 eğitim-öğretim yılı içindeki ikinci buluşmasını gerçekleştirdi.

Okulun İngilizce Öğretmenleri Ceren Naipoğlu ve Aysun Çatal’ın rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte; Kazım Karabekirli öğrenciler, Polonyalı arkadaşları ile sanal ortamda Fransa’nın başkenti Paris’e uçtular. Başkent Paris’te önce Eyfel Kulesi’ne çıkan ve ardından Lovure Müzesi’ni gezen öğrenciler, Paris’in çeşitli meydanlarını da gördükten sonra tekrar ülkelerine geri döndüler.

 

Kazım Karabekir Ortaokulu’nda söz konusu proje için 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinden oluşan 15 kişilik grup, Polonyalı 30 öğrenci ile çevrim içi olarak bir araya geldiler. Planlanan etkinliğin ardından Kazım Karabekirli öğrencilerle Polonyalı öğrenciler kendi aralarında İngilizce sohbetler yaparak, böylece pratiklerini de geliştirme fırsatı buldular.

 

Okul müdürü Nail Vuruşan, 6 yıldan bu yana Avrupa ülkeleriyle sürdürdükleri söz konusu projeyi yıl içinde farklı gruplarla da sürdüreceklerini belirterek, pandemi sürecinde  öğrencilerinin Polonyalı öğrencilerle ikincisini gerçekleştirdiği buluşmayı sağlayan öğretmenlerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.