Giresunspor’dan Adana Demirspor’a çelme

Giresunspor’dan Adana Demirspor’a çelme

Giresunspor’dan Adana Demirspor’a çelme

 

 

Spor Toto Süper Ligin 20’nci haftasının açılış maçında deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşan Bitexen Giresunspor, mücadeleden 1-1’lik skorla ayrılarak, altın değerinde 1 puanı hanesine yazdırdı.

 

Bir hafta öncesinde yine güneyde oynadığı maçta Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan ve bu maçta son anlarda galibiyeti kaçıran Çotanaklar, haftanın açılış maçında da aynı akıbeti yaşadılar ve uzun süre 10 kişiyle önde götürdükleri maçta son anlarda yenilen golle berabere ayrılmak zorunda kaldılar.

 

Adana Demirspor deplasmanına puan ya da puanlar için giden Giresunspor, ev sahibi ekibin baskılı başladığı maçın daha 10’uncu dakikasında Riad Bajic’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Görkem’in sürüklediği pozisyonda bu oyuncunun kale içine ortalamak istediği top 18 içinde Rodrigez’in havadaki eline çarpınca, VAR’dan gelen uyarı sonrasında verilen ceza atışında, Bajic, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve skor 0-1 oldu.

 

Bu golden 8 dakika sonra ikinci gol şansını yakalayan Giresunspor’da Bajic, bu pozisyonu değerlendiremezken, kapılan topla ani atağa çıkan ev sahibi Adana Demirspor, dengesiz yakaladığı defansta Perez’in Yusuf Sarı’ya hareketinde kırmızı kart görmesine neden oldu.

 

Bundan sonraki bölümleri ev sahibi ekibin tek kale oyun şekline dönüşen oyunda iyi direnen ve Görkem’i defansa çekerek mücadelesini sürdüren konuk ekip Giresunspor, ilk yarıyı gol yemeden 1-0 önde kapattı.

 

İkinci yarısı bir hayli ilginç pozisyonlara sahne olan ve ev sahibi ekibin baskısı altında geçen oyunu 84’üncü dakikaya kadar önde götüren Giresunspor, bu dakikada soldan kullanılan köşe atışı sonunda kalesinde oluşan karambolde Ndiaye’nin golüne engel olamadı ve skor 1-1 oldu.

 

Bundan sonraki dakikalarda skor değişmezken, 90+10’da Yusuf Sarı’ya ikinci sarı kartı gösteren orta hakem Yasin Kol, yanlış kararlarıyla dolu maçı bitirirken, taraflı-tarafsız herkesten yoğun tepki gördü.

 

Adana deplasmanından 1 puanla dönen Giresunspor, ikinci yarıdaki ikinci maçını kendi saha ve seyircisi önünde lider Galatasaray ile yapacak.

 

 

STAT: Yeni Adana

 

HAKEMLER: Yasin Kol, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Çimen

 

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç - Svensson (Dk.80 Gökhan Töre), Manev, Semih, Rodrigues, Stambouli (Dk.62 Bjarnason), Emre Akbaba (Dk. 62 Berk) Gökhan İnler, N’Diaye, Belhanda, Yusuf Sarı

 

BITEXEN GİRESUNSPOR: Onurcan Piri – Alper Uludağ, Perez, Arias, Hayrullah Bilazer, Mejia, Campuzano, Sainz (Dk. 90+5 Murat Cem), Sergio (Dk. 80 Kadir Seven), Görkem Sağlam, Bajic (Dk. 61 Kuwas)

 

GOLLER: Dk.84 N’Diaye (Adana Demirspor) - Dk.13 Bajic (P) (Giresunspor)

 

KIRMIZI KARTLAR: Dk.90+9 Yusuf (Adana Demirspor) - Dk.18 Perez (Giresunspor)

 

SARI KARTLAR: Svensson, Ertaç, Belhanda, Gökhan (Adana Demirspor) - Sainz, Görkem, Hayrullah, Mejia