İş dünyası kredi kefaletlerden yararlanmak istiyor

İş dünyası kredi kefaletlerden yararlanmak istiyor

İş dünyası kredi kefaletlerden yararlanmak istiyor

 

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “İşletmelerimizin talebi kredi kefalet kuruluşu imkanlarından faydalanmaktır” dedi.

 

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun’un doğu bölgesine kurulan ve yatırım aşamasına getirilen Espiye-Tirebolu 3. Organize Sanayi Bölgesi ile Görele 4.Organize Sanayi Bölgesi için emeği geçenlere teşekkür etti.

 

31 Aralık 2022’de bitecek olan ‘İlave İstihdam’ teşvik uygulamasının mutlaka uzatılması gerektiğini kaydeden Çakırmelikoğlu, “Aksi takdirde yeniden değerlemeye tabi tutulan asgari ücret sürecinde işletmelerimizin ek istihdam yükü daha da ağırlaşacaktır. Yine, istihdama sağlanan devlet teşviki de revize edilmeli ve katkı payları asgari ücret zam oranları göz önünde bulundurulmak kaydıyla yükseltilmelidir. Ayrıca işletmelere yönelik idari para cezaları artış oranları makul seviyelere çekilmelidir. Diğer yandan daha önce defalarca dile getirdiğimiz ve işletmelerimizin çıkmazı haline gelen krediye ulaşım sorunu çözülmeli, kredi kefalet uygulaması gibi bir sistemin ticaret odaları çatısı altında kurulması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.