Kaymakamlıkta başladı tüm ilçeye yayılacak

Kaymakamlıkta başladı tüm ilçeye yayılacak

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan ve tüm ilçelerde de uygulamaya konulan “Kitapla Hasbihal” projesi, Tirebolu’da da hayata geçirildi.

Kaymakam Salih Yüce’nin de katılımıyla ilk olarak Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmenleri Demet Kayakutlu eşliğinde Hükümet Binasına gelen Dumlupınar İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri, okuldaki bir ders saatini kitap okuyarak geçirdiler.

Yıl boyunca sürecek olan etkinliğin; kitap okuma alışkanlığı ve farkındalık yaratmayı amaçladığı ifade edilirken, proje sürecinde öğrencilerin okudukları kitapların dönem sonunda değerlendirmeye alınacağı ve okunan kitapların Dünya Kitap Günü’nde sergileneceği kaydedildi.

Tirebolu’da İlçe Halk Kütüphanesi’nde devam ettirilen etkinliğin, tüm okulları kapsadığı belirtilirken; zaman zaman sokak ve caddelerde de halk arasında kitap okuma çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Kaymakamlıkta başlatılan ve İlçe Halk Kütüphanesi’nde sürdürülen etkinlik kapsamında, bu kez Sakarya İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri Ayşegül Velioğlu nezaretinde kütüphaneye gelerek, bir saatlik ders süresi içinde birlikte kitap okudular.

Tirebolu’da hafta başında Kaymakamlıkta başlatılan kitap okuma etkinliğine; Kaymakam Yüce ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ve İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlu Müdürü Bedrettin Gündoğdu da katıldı.