Kırsal ekonomik faaliyetler çeşitlendirilecek

Kırsal ekonomik faaliyetler çeşitlendirilecek

Kırsal ekonomik faaliyetler çeşitlendirilecek

 

Tirebolu’da ekonomik, tarihi ve kültürel alanda farkındalık yaratmak ve katma değer üreterek ilçenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yeni bir platform oluşturuldu. Kasım ayının son haftasında kurulan ve “Tirebolu Yerel Yönetim Eylem Grubu Derneği” adı verilen oluşumun üyeleri, kendi aralarında iki ayrı toplantı yaparak, hem yol haritasını belirlediler ve hem de aralarında görev paylaşımında bulundular.

Siyaset üstü bir anlayışla yola çıkan ve Tirebolu’nun gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen söz konusu dernekte, Atilla Aydın, Doç. Dr. Derya Efe, Erim Yaman, Ertuğrul Tolga Ak, Hacer Küçük, Hüseyin Bozkır ve Seda Üçüncü gibi isimler yönetim kurulunu oluştururken; Cahide Nakipoğlu, Kaya İhtiyaroğlu ve Mehmet Odabaş da denetleme kuruluna seçildiler. Dernek başkanlığa getirilen genç iş insanı Ertuğrul Tolga Ak, ilk açıklamasında şunları söyledi:

 

“Tirebolu Yerel Yönetim Eylem Grubu Derneği’nin kuruluşunun ortak yapısı, Tirebolu ilçesini tabandan tavana temsil edecek bir ortaklık yapısında kurulmuştur. Derneğimiz, öncelikli temaların seçiminde Leader Programının tabandan tavana yaklaşımını benimsemiş olup, ilk toplantıda yapılan çalışmalardan biri, Tirebolu’nun güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditlerinin belirlendiği GZFT analizi hazırlanmıştır. Yapılan GZFT analizinde ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda öncelikli temalar incelenmiş ve ilçemizin sürdürülebilir yerel kalkınmasına önemli katkı sağlayacak temaların seçimi yapılmıştır. Tirebolu Yerel Yönetim Eylem Grubu Derneği olarak amacımız; kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve kaliteli ürünleri, el sanatlarını ve diğer ekonomik faaliyetleri içeren, kısa tedarik zincirlerinin ve katma değerli ürünlerinin geliştirilmesidir.”