Mecliste de çoğunluk CHP’nin

Mecliste de çoğunluk CHP’nin

Toplamda 25 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu Tirebolu’da, ilçe merkezindeki 11 bin 913 seçmenden 10 bin 153’ü oy kullandı. Geçerli sayılan 9 bin 783 oydan 4 bin 608’ini alan Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Burhan Takır, Tirebolu’nun yeni belediye başkanı oldu.

Belediye Başkanlığı için 5 adayın seçime katıldığı Tirebolu’da, başkan seçilen Burhan Takır yüzde 47’lik oranla 4 bin 608 oy alırken; toplam 39 sandıktan Ak Parti adayı ve eski başkan Abdullah Karabıçak’a yüzde 39’luk oranla 3 bin 835 oy ve MHP adayı Fikri Şen’e yüzde 12’lik oranla bin 209 oy çıktı. Diğer adaylardan SP’li Etem Taş 72 ve BTP’li aday Ahmet Kurucu da 20 oy aldı.

İL GENEL MECLİSİ ÜYELİĞİNE KİMLER SEÇİLDİ?

Tirebolu’da daha önce 2 dönem belediye başkanlığı yapan ve bir dönem aradan sonra tekrar seçilen Burhan Takır, en yakın rakibi Karabıçak’ı 773 oyla geçerken; Tirebolu’da İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliği için partilere dağılım şu şekilde gerçekleşti:

 

 

 

3 kişiden oluşan İl Genel Meclisi Üyeliğine 2 Ak Parti ve 1 de CHP’li üye seçildi. Buna göre, İl Genel Meclisi’nde Tirebolu’yu Ak Partili Murat Arslan ve Mehmet Şener ile CHP’li Ömer Cebeci temsil edecek.

VE BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİNE KİMLER SEÇİLDİ?

10 kişiden oluşan Belediye Meclisine ise CHP’den 5, Ak Parti’den 4 ve MHP’den de 1 üye seçilirken; kontenjan adayı da Millet İttifakından Kazım Tarakçı ile CHP’nin üye sayısı 5+1 oldu. Bu tablodan çıkan sonuca göre; Tirebolu’da Belediye Meclisi asil üyeliğine kazanan isimler şöyle oldu:

Temel Cırıt (CHP), Erim Yaman (Ak Parti), Atilla Aydın (CHP), Arif Aydın (Ak Parti), Yusuf Memiç (CHP), Mustafa Meşe (Ak Parti), Kadir Aksoy (CHP), Halil Kadıoğlu (Ak Parti), Cahide Nakipoğlu Karaman (MHP) ve Celalettin Fırat (CHP).