MHP'de müracaatlar başladı

MHP'de müracaatlar başladı

MHP'de müracaatlar başladı

Belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı müracaatları 15 Aralık 2023 cuma günü sona erecek.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde, 31 Mart 2004 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvuruları bugün başladı. Belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı müracaatları 15 Aralık 2023 cuma günü sona erecek.

MHP Genel Merkezi tarafından aday adaylığı süreceğiyle il başkanlıklarına genelge gönderildi.

Genelgede YSK'nın yayınlamış olduğu 1460 nolu karar hatırlatılarak, kamu görevlilerinin, il, ilçe teşkilat başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar ayrılması gerektiği vurgulandı. Genelgeye göre, parti belediye başkanı, belediye meclisi, ve il genel meclisi üyeliği adaylığı müracaatları 13 Kasım 2023 pazartesi başlayıp, 15 aralık 2023 cuma günü sona erecek. Belediye başkanı aday adayları, genel merkez yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına şahsen başvurarak, aday adaylığı için başvuru formunu seçim işleri başkanlığında dolduracaklar. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için aday adaylığı müracaatları bağlı bulunulan il ve ilçe teşkilatlarına yapılacak. MHP İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu, “Partimizin ilkelerini benimseyen ve şaibesi olmayan, mütevazi, bilgili, tecrübeli,  donanımlı ve çalışkan Giresun sevdalılarının müracaatlarını bekliyoruz” dedi.