Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, her yerde olduğu gibi, Tirebolu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Tirebolu’da saat 10.30’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin konulmasıyla başladı. Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Piri Reis Anadolu Lisesi’ne geçildi. Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü’nün hazırladığı program başlangıcında İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müdür Yılmaz, öğretmenliğin yüce bir meslek olduğunu belirttiği konuşmasında, Başöğretmen Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır” vecizesinden yola çıkarak, öğretmenlere hitaben kısaca şunları söyledi:

“Nesillerimizin yetişmesinde, geleceğimizi inşa etme yolunda en büyük gücümüz sizlersiniz. Milli kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmanın en temel yolu eğitimdir. Ülkemizin güçlü yarınlara taşınmasında eğitimciler olarak sizlere büyük görevler düşmektedir. Çağın yeniliklerine hakim, üreten, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolda birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. Bizler; aziz vatanını, milletini, bayrağını ve devletini canından daha değerli bilen, gerektiğinde bu değerler için canını seve seve feda eden nesiller yetiştirmekle mükellefiz. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu nice yıllar temenni ediyorum. Bütün eğitim çalışanlarımızın, içlerindeki görev aşkının hiç sönmemesi temennisiyle hepinizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

Büyük bir beğeniyle izlenen program sırasında ebediyete intikal eden Tirebolulu öğretmenler için sunulan koreografideki görüntüler, salonda duygusal anlar yaşanmasına neden olurken; bazı öğretmenler gözyaşlarına hakim olamadı. Okul öğretmenlerinden ve öğrencilerinden oluşan orkestranın çalıp söylediği türküler ve sunulan şiirler, programa ayrı bir renk kattı.

Programın son bölümünde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçedeki okullarda gerçekleşen resim, şiir, mektup yazma ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda ilk 3’e giren öğrencilere İlçe Kaymakamlığı tarafından ödüller verildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Hakan Baştürk ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Pir tarafından takdim edildi.