Tarım ve orman temalı sergi dikkat çekti

Tarım ve orman temalı sergi dikkat çekti

Tarım ve orman temalı sergi dikkat çekti

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Giresun’da “Tarım Orman ve İnsan” temalı fotoğraf sergisi düzenlendi.

 

Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde, “Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini alması" amacıyla düzenlenen “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" sergisinin açılışını, Vali Yardımcısı Fikret Çavuş, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ve Vali Yardımcısı Muhammet Çiftçi gerçekleştirdi.

 

Tarım ve Orman Bakanlığının 2009 yılından beri düzenlediği “Tarım Orman ve İnsan” konulu fotoğraf yarışması, bu yıl “Çiftçi Varsa Hayat Var” temasıyla düzenlendi. Denizbank sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya genel, çiftçi, öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları, Denizbank çalışanları ve “Çiftçi Varsa Hayat Var” olmak üzere 6 kategoride düzenlenen yarışmaya toplam 606 katılımcı 3 bin 997 eserle katıldı.

 

Fotoğraf yarışmasının içeriğini tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyetler oluşturdu.

 

“Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini alması" amacıyla düzenlenen yarışmada 19 eserin ödül alırken 83 eserinde sergileme ve albüm çalışması için belirlendi.

 

6 farklı kategoride düzenlenen yarışmada birinciye 12 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 8 bin lira, Çiftçi-Üretici Özel Ödülü, “Çiftçi Varsa Hayat Var” Tema Özel Ödülü, Öğrenci Özel Ödülü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Özel Ödülünü kazanan yarışmacılara 8 bin lira, sergileme ve albüm fotoğrafları ise 250 liralık Denizbank hediye çeki ile ödüllendirildi.

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, yaptığı açıklamada, “Geleneksel hale getirilen, Anadolu’nun her bölgesinin izleri olan “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’’ fotoğraflarında Anadolu’yu turlayacağız. Anadolu’nun güzelliğini, Anadolu coğrafyasının muhteşemliğini yarışmacılarımızın emeğiyle, çabasıyla içindeki sevgiyle Anadolu’daki doğanın sevgisini birleştirerek sanatçıların fotoğraflarına yansıttıklarını göreceğiz” dedi.