TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C.

TİREBOLU

(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2015/2 SATIŞ

 

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri                    : İhaleye konu gayrimenkul Giresun ili Tirebolu ilçesi Ortacamii köyü 115 ada 56 parsel üzernide bulunan taşınmazdır. İş bu taşınmaz meskun alanların dışında yer alan dikili tarım arazisi, (arazi özelliklerne bağlı kalmaksızın sayıları ve tür cinsine göre Bakanlıkça belirlenecek asgar isayıda meyve, asma, fındık, fıstık, gül, çay ve benzeri ağaç, ağaççık ve çalı formundayöre ekolojisine uygun çok yıllık bitkilerin dikili oludğu tarım arazileri) niteliğindedir. Tarımsal üretim yapmaya uygun olduğu, küçük bir fındık bahçesi vasfında olup tarımsal gelir amacıyla kullanılmakta olduğu anlaşılmıştır. İhaleye konu taşınmaz 0-250m.rakımlı sahil kol olarak adlandırılan fındık yetiştiriciliği için 1.derece uygun kesimde yer almaktadır. Bilirkişi raporuna göre bu taşınmaz halihazırda 211,05m²büyüklüğünde, halihazırda taşınmazın üzerinde 1 adet ev bulunmakta ve kalan kısmı küçük bir fındık bahçesidiri. Toprak yapısı killi tınlı orta derin profilli, srüktürü ve tekstürü orta, su tutma kapasitesi normal bir taşınmazdır. Taşınmazın eğimi %10-15 civarındadır. FIndık ocakları 30-40 yaşlarında normal bakımlı olup, ocaklar arasında verim bakımından farklılılklar bulunmamaktadrı. Toprak yapısı bakımından fındık tarımına elverişli olup taban suyu yoktur. Taşınmazın köy mahalle yoluna cephesi vardır. İş bu parsel üzerinde bulunan yapı, rapora konu bina Tirebolu ilçesi ortacami köyü CElli mevkii adresinde bulunan 115 ada 56 parsel no üzerindedir. Taşınmaz Tirebolu Belediyesi imar sınırları dışında bulunmaktadır. Binanın taban alanı yaklaşık 51,24m² olup yaklaşık 5-10 yaşları arasındadır. Bİna iki kattan oluşmaktadır. Alt katta girişeri ayrı olan iki adet depo bulunmaktadır. Binanın ön cephesinde yaklaşık 16,00m² artırma yapılarak bina girişine yarı camlı ve yarı tuğladan bölüm oluşturulmuştur. Alt kat meskenolarak kullanılmaktadır. Üst katta ise ön ve arka cephede olmak üzre 2 adet balkon bulunmaktadrı. Üst kat mesken olarak kullanılmaktadır. mesken de pencereler balkon kapıları ve bina giriş kapısı pvc'dir. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapı yaklaşık maliyetleri çizelgesindeki 2.sınıf B grubu konutlar için 2017 yılı m²fiyatı 419,00TL olarak belirlenmiştir. Bu nedenle taşınmazın, yapı grubu ve sınıfı yaşı v ekonumu dikkate alındığında, amortisman payı da düşüldüğünde arsa payı hariç evin 120.000,00-TL edeceği kanatine varılmıştır. Arazinin ve evin değerleri toplandığndan iş bu gayrimenkulün toplam değirinin ise 125.434,54-TL olacağı kanaatine varılmıştır. İş bu parsel üzerindeki bina mahkeme kararı ve tapu kayıtlarına göre HASAN KARAKAYA'ya aittir.

Adresi                          : Ortacamii köyü Tirebolu.

Yüzölçümü                  : 211,05 m2

Arsa Payı                     : -

İmar Durumu             : Belediyeİmar Sınırları Dışındadır.

Kıymeti                        : 125.434,54 TL

KDV Oranı                 : %18

Kaydındaki Şerhler    : Takyidattaki gibidri.

1. Satış Günü              : 08/02/2019 günü 14:00 - 14:05 arası

2. Satış Günü              : 08/03/2019 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri                      : Çarşı Mah. Gazipaşa Cad. No:198 Belediye Düğün Salonu Tirebolu Giresun -

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Satış şartları :

             1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

             2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

             3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

             4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

             5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

             6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/2 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/10/2018