Tirebolu Anadolu Lisesinin Avrupa hareketliliği sürüyor

Tirebolu Anadolu Lisesinin Avrupa hareketliliği sürüyor

Tirebolu Anadolu Lisesinin Avrupa hareketliliği sürüyor

 

Tirebolu Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni Mustafa Oruç’un koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus Projelerine kaldığı yerden devam ediliyor.

 

Yeni döneme Romanya’ya yaptığı hareketlilikle başlayan Tirebolu Anadolu Lisesi öğrencileri, şimdi de diğer Avrupa ülkelerindeki arkadaşlarıyla kültür ve dostluk bağları kuruyorlar.

 

Okulun Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Oruç nezaretinde Türk kültürünü ve Tirebolu yaşamını Avrupa’daki ortaklarına aktaran ve bu ülkelerle dostluk köprülerini kuran Anadolu Lisesi öğrencileri, proje kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalarla takdir topluyorlar.

 

Tirebolu’dan proje ortaklarına; Türk kültürünü ve Tirebolu yaşantısını başarıyla aktaran öğrenciler; kemençeyi, kara lastiği, peştemalı, eşarp motiflerini, horonu, kına gecesini, gelin damat geleneklerini Avrupa’ya da anlatıyorlar.

 

Erasmus Projesi kapsamında yürüttükleri çalışmalardan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Tirebolu Anadolu Lisesi Müdürü Gençağa Cebecioğlu, söz konusu faaliyetlerle hem ülkemizi ve hem de Tirebolu’yu dünyaya tanıttıklarını ifade ederek, “Bu etkinlikler sayesinde Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında kültür köprüsü kuruyoruz. Bu konuda büyük emekleri olan başta İngilizce Öğretmenimiz Mustafa Oruç olmak üzere diğer görevli öğretmenlerimize de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.