Tirebolu’da geleneksel sokak iftarı gerçekleşti

Tirebolu’da geleneksel sokak iftarı gerçekleşti

Tirebolu’da geleneksel sokak iftarı gerçekleşti

 

Tirebolu’nun Yeniköy Mahallesi’nde her yıl ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarının 7’ncisi hafta sonu muhtarlığın bulunduğu caddede gerçekleşti. Yeniköy Mahallesi Muhtarlığının organizesinde gerçekleşen sokak iftarında mahalle halkının göstermiş olduğu birliktelik ve dayanışma örneği, herkesi mutlu ederken; programa İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile Belediye Başkanı Burhan Takır da katıldı.

 

Yeniköy Mahallesi’nde Gazipaşa Caddesi üzerindeki yolda kurulan ve caddeyi boydan boya kaplayan iftar sofrasında, evlerden getirilen yemekler ve tatlılar, katılımcılar tarafından yenilirken; mahalle sakinleri bir kez daha bir arada iftar yapmanın hazzını yaşadılar.

 

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Osman Altay, mahalle halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen sokak iftarında “Bir Kap Fazla Yap” sloganı kapsamında mahallede birliktelik ve dayanışma örneğinin bir kez daha sergilendiğini belirterek, bu etkinlikte emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Yıllardır süregelen komşuluk bağlarının yok olmaması, paylaşım kültürünün yitirilmemesi, birlik ve beraberliğin tesisi için gösterilen duyarlılığın, herkese örnek olduğuna da dikkat çeken mahalle muhtarı Altay, bu yılki sokak iftarının yoğun katılımla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Bu arada, iftara eşiyle birlikte katılan Tirebolu Kaymakamı Kotan da, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasında bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, organizeyi gerçekleştiren mahalle muhtarı Altay’a ve ekibine teşekkür etti.