Türkiye 16 yaşındaki Sıla’ya ağladı

Türkiye 16 yaşındaki Sıla’ya ağladı

Türkiye 16 yaşındaki Sıla’ya ağladı

 

Giresun'da evinde eski nişanlısı tarafından bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Sıla’nın ölümüne tüm ülke tepki gösterirken katil zanlısı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Giresun’da eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından bıçakla boğazından kesilerek öldürülen Sıla Şentürk’ün cenazesi Giresun Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından evinde helallik alınmasının ardından, Yalı Mahallesi Camii’ne götürüldü. Cenazede baba Bekir Şentürk, taziyeleri kabul ederken anne Asiye Şentürk kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

Cenaze törenine, Şentürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, çeşitli siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Vali Ünlü, cami avlusunda Sıla Şentürk'ün annesi Asiye ile babası Bekir Şentürk'e taziyelerini iletti.

 

Şentürk'ün cenazesi, İl Müftüsü Ramazan Topcan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanında toprağa verildi.

 

SILA’YI ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI

 

Bu arda 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü öldüren Hüseyin Can Gökçek de çıkarıldığı mahkemece tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Ankara'dan gelerek Sıla Şentürk'ü ailesiyle yaşadığı Erikliman Köyündeki evinde bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek (21), savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

 

Gökçek, çıkarıldığı Giresun Sulh Ceza Hakimliğince "çocuğa ya da beden ve ruh bakımından kendisini korumayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

 

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan zanlı, Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

 

Bu arada Gökçek’in savcılıktaki ifadesinde Sıla’nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, “Bu nedenle sinirlendim ve Giresun’a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.