Yılmaz, özel idareye borcu olanları sordu

Yılmaz, özel idareye borcu olanları sordu

Yılmaz, özel idareye borcu olanları sordu

 

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, İl Özel İdaresinin 2022 faaliyet raporunda yer alan borçları ve kimlere ait olduğunu sordu.

 

Yılmaz, il genel meclisinin mart ayı oturumunda görüşülen 2022 yılına ait faaliyet raporu üzerine söz alarak değerlendirmelerde bulunup faaliyet raporu için ret oyu kullandıklarını kaydetti.

 

Okunan faaliyet raporunda yer alan 567 personelin oldukça fazla olduğunu dile getiren Yılmaz, bütçenin fazla personel gideri yüküyle yüzde 375 saptığını, bütçenin ise bir türlü tahmin edilemeyen şekilde gerçekleştiğini söyledi.

 

Yılmaz, Kerasus arazine zamanı içinde otel inşaatının yapılmaması halinde arazinin geri alınmasını talep ederek bununla ilgili bir komisyonun çalışma yapmasını istedi.

 

“Kiralık yerlerden ve kişilerden alacaklar bölümündeki 25 milyon 732 bin lira yer alıyor. Yani İl Özel İdaremize bu kadar hatırı sayılır borcu olan kişi ya da kişiler kimdir?” diye sorun Yılmaz, ayrıca raporlar ilgili şu sorulara yanıt aradığını da anlattı:

 

“Alacakları için geçen dönem kurumdan temlik verilen kişi ve şirketlere borç durumu nedir? Diğer yandan bir türlü ihalesine giren olmayan kültür merkezi projesinin son durumu, İller Bankasına ve diğer bankalara borçlanma durumumuzun ayrıntıları ile bilançoda gözüken 95 milyon 488 bin lira emanet borcun ayrıntıları nedir? Merkezi idare yatırımları için gönderilen ve bizim kendiişlerimizde kullanmamız yasak olan kısaca bizim elin parası dediğimiz emanet paranın durumu ve miktarı nedir?

 

AKP iktidarının siyasetçilerinin emriyle İl Özel İdaresi elinde avucunda ne varsa, bir mirasyedi anlayışı ile bugüne kadar satmak şeklinde faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Bizim muhalefetimiz sonucu engellediğimiz, son elde kalan 2-3 arsa şayet seçime kadar satılmazsa,  gelecekte çocuklarımız için bu kurumun en önemli mirası olarak kalacaktır. Bu miras iktidarın değil, muhalefetin mirası olacaktır.”