İNŞAATÇILARDAN ‘ÇÖZÜM BULUN’ ÇAĞRISI

İNŞAATÇILARDAN ‘ÇÖZÜM BULUN’ ÇAĞRISI

İNŞAATÇILARDAN ‘ÇÖZÜM BULUN’ ÇAĞRISI

 

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışlarından dolayı birçok inşaat firması mağdur olmaktadır. Tedbir alınmadığı takdirde, devlete iş yapan müteahhitlerin zor duruma düşeceği, üretimleri ve pazarlamaları inşaat sektörüne bağlı dört yüze yakın sanayi kuruluşunun zarar göreceği, inşaat ve sanayi sektöründe çalışan işçilerin iş güvencesinin zora gireceği bilinen bir gerçektir” uyarısında bulundu.

 

İnşaat sektöründe iş yapan Ali Acar ve Osman Acar ile Giresun İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasına yardımcı olunması için Çakırmelikoğlu’nu ziyaret ettiler.

 

İş insanları, inşaat malzemelerinde meydana gelen, beklenmeyen fiyat artışları ihaleli kamu yapım işlerinin gerçekleştirilmesini ve bunları yapan yüklenici ve alt yüklenicileri zor duruma getirdiğini dile getirip, sorunlarına çözüm talebinde bulundular.

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da, sektörde yaşanan maliyet artışlarından dolayı birçok inşaat firmasının mağdur olduğunu belirtti.

 

Çakırmelikoğlu, “Bu mağduriyeti gidermek için ilgili Bakanlıklar ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde çalışma başlattık. Tedbir alınmadığı takdirde, devlete iş yapan müteahhitlerin zor duruma düşeceği,  üretimleri ve pazarlamaları inşaat sektörüne bağlı dört yüze yakın sanayi kuruluşunun zarar göreceği, inşaat ve sanayi sektöründe çalışan işçilerin iş güvencesinin zora gireceği bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla özellikle kamuya iş yapan yüklenici firmalara gerçekçi fiyat farkı verilmesi veya yaptırımsız olarak ihaleyi fesih veya tasfiye edebilme imkanı sunulmalıdır. Müteahhitler sıkıntıya düşerken peşinde yüzlerce sektöre zarar vereceği de unutulmamalıdır. Testi kırılmadan önlem alınmalıdır” diye konuştu.