TÜBİTAK fuarında projelere dikkat çekti

TÜBİTAK fuarında projelere dikkat çekti

Tirebolu’daki okullarda aralıklı olarak gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerin dönem içinde hazırladığı birbirinden ilginç projeleri görücüye çıkarırken; okul bahçelerinde sergilenen fuarlara yoğun ilgi gösteriliyor.

Tirebolu’da 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılına ait ilk fuar Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleşti. TÜBİTAK 40006 Bilim Fuarı, öğrencilerin büyük bir titizlik ve dikkatle hazırladıkları birbirinden ilginç projeleri ortaya çıkarırken; okul bahçelerinde gerçekleştirilen etkinliklere katılan mülki amirler, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler, yapılan sunumlardan oldukça memnun kaldılar.

Tirebolu Kaymakamı Salih Yüce ile Belediye Başkanı Burhan Takır’ın da katıldığı fuarları gezen davetliler ve ziyaretçiler, stantlarda öğrencilerin yaptıkları projeleri dikkat ve zevkle incelerken; küçük mucitlerin ortaya çıkardığı birbirinden güzel projelerden büyük hayranlık duyduklarını ifade ediyorlar.

Tirebolu’da dönemin ikinci bilim fuarı Karakaya Ortaokulu’nda gerçekleşirken; son fuar da 30 Nisan’da kazım Karabekir Ortaokulu’nda görücüye çıktı. Okul bahçesinde gerçekleşen fuarda ziyaretçilere güzel sunumlar yapan öğrenciler, dönem içinde hazırladıkları ilginç projelerle yine büyük bir dikkat çektiler. Okul bahçesinde kurulan stantları gezen davetliler, öğrencilerin sunduğu projeleri hayranlıkla izlediler.